Пекарна в снега

От малкото камионче-пекарна ухае на френски кроасани и ароматът им се смесва със снежния въздух. Картината е едновременно студена и топла и странно много ми напомня на детство. Сигурно защото пекарната в снега ми прилича на къщичка в средата на гората, излязла от някоя детска приказка.

Сняг и френски кроасани

Сняг и френски кроасани

За съжаление не съм правила аз тази снимка, макар че като я гледам, все едно съм там. Попаднах на нея случайно и в момента, в който я видях, ми стана толкова празнично, снежно и хубаво, че нямаше как да не я споделя.

Малкото романтично камионче в снежната буря ухае на уют и коледни сладки. А надписът „Boulangerie Alsacienne – алзаска пекарна“ ми напомня за Алзас и за Страсбург. Алзас е особена област на границата между Франция и Германия, където се смесват културите, езиците и обичаите на двете страни и където човек наистина има усещане, че е гражданин на Европа и на света. Още един нюанс към празничното настроение, в което ми се иска да вярвам, че можем да бъдем по-добри и повече заедно, отколкото разделени по безсмислени разделителни линии.

Защото какво са празниците, ако не момент да поспрем в забързаното си ежедневие, да се огледаме около себе си и да се порадваме на топлината, която получаваме и която даваме?

Весели празници, споделени моменти и повече усмивки през следващата година ви пожелаваме от Артека.бг!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.